На вторинному ринку нерухомості за місяць медіанна ціна виросла на 2%

19.11.2021

«У жовтні 2021 року медіанна ціна в доларовому еквіваленті збільшилась на 2% в порівнянні з попереднім місяцем, та на 11,2% збільшилась в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року».

Ціни на вторинному ринку нерухомості.

У жовтні 2021 року медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва, представлених в базі даних порталу Address.ua, збільшилась в порівнянні з вереснем на 2%, і склала 1295 дол. США/кв.м. Даний показник в категорії 1-но кімнатних квартир виріс в порівнянні з минулим місяцем на 2,5% до 1543 дол. США/кв.м. Двокімнатні квартири залишились на рівні попереднього місяця - 1246 дол. США/кв.м. Медіанна вартість 3-х кімнатних квартир склала 1185 дол. США/кв.м., що на 2,4% більше, ніж в попередньому місяці.

vtorichka oktyabr-1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за жовтень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (360 245 відвідувань за жовтень 2021 року).

Медіанна ціна пропозиції по районам Києва у жовтні 2021 р склала:

vtorichka oktyabr-2.png

У жовтні найвищим попитом користувалися квартири в ціновому діапазоні від 50 000 до 70 000 дол.США з часткою запитів 35%. На другому місці знаходилося житло в діапазоні до 30 000 дол.США з часткою 26% від загальної кількості запитів до бази даних порталу Address.ua. Попит на житло з ціною 30 000 - 50 000 дол.США у жовтні  2021 р. склав 20% запитів до бази даних порталу, від 70 000 дол.США і вище – 19%.

vtorichka oktyabr-3.png

Попит на двокімнатні квартири у жовтні 2021 р. був найвищим в порівнянні з іншими групами житла і склав 41% запитів до бази даних порталу Address.ua. Однокімнатними квартирами цікавились 39% користувачів порталу. Трикімнатними квартирами – 19% користувачів, які шукають нерухомість для покупки.

vtorichka oktyabr-4.png

При цьому найбільший попит у покупців був зосереджений в категорії квартир від 35 кв.м до 50 кв.м, частка таких запитів до порталу Address.ua становить по 41% від загальної кількості. Квартири від 50 кв.м до 80 кв.м цікавлять 26% претендентів. 17% цікавляться квартирами до 35 кв.м. Відсоток запитів на квартири площею від 80 кв.м склав 16%.

vtorichka oktyabr-5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук, директор City Development Solutions.

"У жовтні розподіл попиту між первинним та вторинним ринками нерухомості змістився на користь готового житла. Зумовлено це двома факторами. Різке зростання цін на «первинці» відлякувало частину покупців. Оскільки житло на вторинному ринку в 2021 році дорожчало значно повільніше, його конкурентоспроможність помітно підвищилася. Другий фактор - розвиток ринку іпотеки. У січні-вересні 2021 року було видано в 2,7 разів більше іпотечних кредитів, ніж за той же період 2020 р. При цьому 88% кредитів видаються саме на вторинне житло.

Цінова динаміка залежно від району у жовтні була різноспрямованою – значне зростання показали Голосіївський, Святошинський та Шевченківський райони, тоді як у Печерському, Подільському, Оболонському та Дніпровському районі медіані ціни знизилися на 10-16%.

Загалом, як і в попередні місяці, основний попит на вторинному ринку сконцентрований у середньому ціновому сегменті, при цьому високим попитом користуються квартири в будинках 2015-2020 споруд.

За сукупністю факторів, на сьогоднішній день відсутні передумови для активного зростання попиту на вторинне житло, отже, в середньостроковій перспективі значного зростання цін на цьому ринку можна не очікувати".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 31 жовтня 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 360 245   (Universal Analitics)

address.ua - авторитетный украинский портал, через который реализуется жилье Киева и всей Украины. На сайте вы можете купить, продать или арендовать недвижимость. Для того чтобы наши услуги предоставлялись максимально качественно, мы сотрудничаем с известными строительными компаниями, владельцами квартир и риелторами. На портале публикуется актуальная информация об объектах города, изменении стоимости жилья и положении на рынке. Аудитория сайта по недвижимости в Киеве насчитывает 400 000 пользователей.

Продажа недвижимости

На нашем сайте по продаже недвижимости можно реализовать жилищное помещение, офисное здание, торговую площадку, склад, территорию для промышленности или рекреационный объект.

При этом для покупателей киевской недвижимости существует ряд преимуществ:

• здания, выстроенные исходя из новых архитектурных стандартов;
  • идеальное состояние лицевой стороны здания, обновленные коммуникации;
  • доступная стоимость объектов, которые находятся на стадии строительства;
  • эргономичная планировка помещений;
  • ухоженная территория возле дома, наличие парковки.

Продажа и покупка недвижимости вторичного типа тоже имеет определенные достоинства:

• возможность съехать сразу же после покупки;
  • удобное расположение в любом районе города;
  • разумная ценовая политика.

Аренда недвижимости

Благодаря сайту вы можете арендовать хорошую недвижимость в любом населенном пункте области. Для этого мы работаем с владельцами жилья и риелторами. Система фильтров на портале позволяет с легкостью найти подходящую квартиру или дом в любой части столицы. Также сразу можно выбрать возраст здания, нужное количество комнат и стоимость.

База недвижимости состоит из множества объявлений об аренде не только жилищных объектов, но и коммерческих. Каждое предложение сопровождается актуальными фотографиями и подробным описанием.

Зачастую услугой аренды жилья пользуются такие категории людей:

• туристы и командировочные;
  • студенты с других городов;
  • гости столицы, работающие по долгосрочному контракту;
  • киевляне без собственного жилья.

Для приезжих с коротким рабочим или развлекательным визитом предлагается посуточная аренда квартиры или дома. В таком случае не требуется заключение долгосрочного договора аренды.

Портал предлагает различные варианты, отвечающие потребностям пользователей.

Продажа недвижимости

При этом для покупателей киевской недвижимости существует ряд преимуществ:

• здания, выстроенные исходя из новых архитектурных стандартов;
  • идеальное состояние лицевой стороны здания, обновленные коммуникации;
  • доступная стоимость объектов, которые находятся на стадии строительства;
  • эргономичная планировка помещений;
  • ухоженная территория возле дома, наличие парковки.

• возможность съехать сразу же после покупки;
  • удобное расположение в любом районе города;
  • разумная ценовая политика.

Аренда недвижимости

Зачастую услугой аренды жилья пользуются такие категории людей:

• туристы и командировочные;
  • студенты с других городов;
  • гости столицы, работающие по долгосрочному контракту;
  • киевляне без собственного жилья.

Портал предлагает различные варианты, отвечающие потребностям пользователей.