На вторинному ринку ростуть ціни на однокімнатні та двокімнатні квартири

12.04.2021

«У березні медіанна ціна в доларовому еквіваленті була на 1,6% вища, ніж в лютому 2021 року. В I кв. 2021 року медіанна ціна продажу вторинної нерухомості збільшилась на 1%, в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року».

Загальна ситуація на вторинному ринку нерухомості.

На сьогоднішній день можна досить впевнено говорити про те, що вторинний ринок житлової нерухомості значно поступається первинному по динаміці. У березні 2021 року медіанний ціни вперше показали відносно високу динаміку - доларова ціна квадратного метра 1-кімн. і 2-кімн. квартир збільшилася на 4%. З точки зору географії цін зростання зафіксовано в Голосіївському та Дніпровському районах, в той час як в Подільському районі ціни знизилися на 5%. В інших районах цінова ситуація залишалася стабільною.

У березні 2021 року медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва, представлених в базі даних порталу Address.ua, збільшилась на 1,6%, в порівнянні з лютим 2021 р., і склала 1247 дол. США / кв.м. Даний показник в категорії 1-но кімнатних квартир виріс в порівнянні з минулим місяцем на 4,1% до 1290 дол. США / кв.м. Двокімнатні квартири зросли в ціні також на 4,1% до 1233 дол. США / кв.м. Медіанна вартість 3-х кімнатних квартир збільшилась на 0,2% і склала 1153 дол. США / кв.м.

vtorichka_1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за березень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (398 954 відвідувань за березень 2021 року).

Медіанна ціна пропозиції по районам Києва у березні 2021 р склала:

vtorichka_2.png

У березні найвищим попитом користувалися квартири в ціновому діапазоні від 50 000 до 70 000дол. США з часткою запитів 45%. На другому місці знаходилося житло в діапазоні до 30 000дол. США з часткою 36% від загальної кількості запитів до бази даних порталу Address.ua. Попит на житло з ціною 30 000 - 50 000 дол. США у березні 2021 р. склав 12% запитів до бази даних порталу.

vtorichka_3.png

Попит на однокімнатні квартири у березні 2021 р. був найвищим в порівнянні з іншими групами житла і склав 44,7%. 39,9% запитів користувачів порталу Address.ua були зосереджені в категорії 2-кімнатних, трикімнатними квартирами у лютому 2021 року цікавилися 15,1% користувачів, які шукають нерухомість для покупки.

vtorichka_4.png

При цьому найбільший попит у покупців був зосереджений в категорії квартир від 35 м2 до 50 м2, частка таких запитів до порталу Address.ua становить по 35% від загальної кількості. 28% цікавляться квартирами від 50 м2. до 80 м2. Квартири до 35 м2 цікавлять 20% претендентів. Відсоток запитів на квартири площею від 80 м2 склав 12%.

vtorichka_5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук,  директор City Development Solutions.

"Структура попиту в першому місяці весни 2021 року змінилася незначно - на 4% збільшилася питома вага запитів на 1-кімн. квартири в структурі, але на загальну картину це практично не вплинуло. У той же час структура запитів по площі квартир змінилася набагато помітніше - попит "перетік" в категорії квартир до 50 кв.м., внаслідок чого найбільш популярною категорією в березні 2021 року став "35-50 кв.м.", на яку довелося 35% всіх запитів.

Географія попиту так само зазнала деяких змін - на 12% знизилася кількість запитів на житло в Печерському районі, що вивело його з категорії найбільш затребуваних районів, в яких залишилися тільки Шевченківський та Голосіївський райони.

Пояснити таку динаміку, в цілому, можна впливом нової іпотечної програми під 7% - саме категорії житла, які підходять під вимоги програми виявилися найбільш затребуваними в березні 2021 року. З урахуванням низького потенціалу впливу (крім спекулятивного) програми на реальну кількість угод, подорожчання вторинної київської нерухомості навряд чи стане тривалим трендом".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 31 березня 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 398 954 (Universal Analitics)

Продажа недвижимости в Киеве

На нашем портале вы можете купить недвижимость в Киеве, выбрав подходящий вариант из самой крупной базы предложений Украины. Через сайт реализуется жилье первичного и вторичного рынка во всех районах. Мы сотрудничаем с ведущими строительными компаниями, риэлторами и владельцами квартир. Address.ua публикует информацию о застройщиках и новых объектах столицы, аналитические обзоры рынка и динамику цен. Аудитория портала составляет 400 тысяч человек.

Покупка объектов недвижимости в новостройках обеспечивает следующие преимущества:
  • здания строятся в соответствии с современными архитектурными стандартами с применением энергосберегающих технологий;
  • хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • возможность купить недвижимость по более низкой цене в объекте, который еще строится;продуманная и эргономичная планировка;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.
Покупка вторички также имеет свои достоинства: возможность въехать сразу после приобретения, наличие предложений во всех районах города, гибкое ценообразование благодаря разнообразию предложений и непосредственному контакту с хозяином.

Аренда недвижимости в Киеве

Сайт недвижимости Address.ua предоставляет арендаторам лучшую базу недвижимости в столице и Киевской области. Мы работаем с владельцами жилплощади и риэлторами. Воспользовавшись системой фильтрации, вы легко найдете жилье в любой части Киева в новом или старом здании, с нужным количеством комнат в соответствии со своим бюджетом. Кроме того, база содержит большое количество объявлений о сдаче объектов коммерческого назначения – офисов, складов, помещений под магазины. Предложения содержат фото и подробное описание недвижимости, неактуальные объявления автоматически отфильтровываются.

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • иногородних студентов, которые не хотят или не имеют возможности жить в общежитии;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.
Тем, кто приехал в столицу посмотреть достопримечательности или с коротким рабочим визитом, выгодно арендовать жилье посуточно. Остальные категории предпочитают снимать жилплощадь на долгий срок, заключив арендное соглашение. Наш портал предоставляет хороший выбор апартаментов для краткосрочной и долгосрочной аренды во всех районах.

Продажа недвижимости в Киеве

• хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.

Аренда недвижимости в Киеве

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.