Огляд ринку оренди вторинної нерухомості Києва, лютий 2021 року

18.03.2021

За даними порталу Address.ua, в лютому 2021 року медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва становила 10 дол. США / кв.м.

Ринок оренди у лютому  2021 року показав спад цін на двокімнатні та трикімнатні квартири. Так, в лютому 2021 року медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 10 дол. США / кв.м. що на $ 1  менше, ніж в січні поточного року.

Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир в січні склала 10 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 9 дол. США / кв.м., Трикімнатних квартир - 12 дол. США / кв.м.

аренда 1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за лютий 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (435 023 відвідувань за лютий 2021 року)

Традиційно, як в продажу, так і в оренді, найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1367 дол. США / за об'єкт, або 18 дол. США / за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 605 дол. США / за квартиру ($ 11 /кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 539 дол. США / за об'єкт ($ 10 / кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 293 дол. США / за квартиру, або 6 дол. США / за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у лютому 2021 року була наступною:

аренда 2.png

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 660 дол. США. У Солом'янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 360 до 430 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 258 дол. США / в місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у лютому 2021 р.:

аренда 3.png

Структура пропозиції

У лютому обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 49% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 34%, трикімнатних - 14%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

аренда 4.png

Структура попиту

У лютому 2021р. 40% запитів від охочих зняти квартиру в оренду  доводиться на однокімнатні квартири. 31% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 23% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 6% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

аренда 5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук,  директор City Development Solutions.

"Ринок оренди житлової нерухомості Києва в лютому 2021 року показав незначне зниження медіанної ціни за кв.м., при цьому медіанна ціна оренди квартири збільшилася в Голосіївському районі - на 10%, Деснянському та Оболонському районах середня ставка оренди зросла на 5%. В Подільському і Шевченківському районах ціни знизилися.

Структури попиту та пропозиції аналогічно до попередніх місяців залишаються в достатній мірі збалансованими - основний обсяг пропозиції представлений 1-кімн. квартирами (49%), на цей тип квартир приходиться 40% запитів. Третина попиту і пропозиції припадають на 2-кімн. квартири.

Деякий дисбаланс спостерігається тільки в сегментах 3-кімн. і багатокімнатних квартир - сукупно на них припадає 29% запитів, проте в структурі пропозиції такі квартири займають всього 17%.

З урахуванням помітного перевищення пропозиції над попитом, це не призведе ні до дефіциту пропозиції, ні до зростання цін, проте підвищує шанс швидко здати в оренду трикімнатну або багатокімнатну квартиру за ринковою ціною. У випадку з меншими квартирами здача в оренду займе значно більше часу.

З урахуванням всіх факторів, можна говорити про спроби ринку відіграти позиції, втрачені через карантинні заходи, однак про повне відновлення ринку говорити ще рано".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 28 лютого 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 435 023 (Universal Analitics)

Продажа недвижимости в Киеве

На нашем портале вы можете купить недвижимость в Киеве, выбрав подходящий вариант из самой крупной базы предложений Украины. Через сайт реализуется жилье первичного и вторичного рынка во всех районах. Мы сотрудничаем с ведущими строительными компаниями, риэлторами и владельцами квартир. Address.ua публикует информацию о застройщиках и новых объектах столицы, аналитические обзоры рынка и динамику цен. Аудитория портала составляет 400 тысяч человек.

Покупка объектов недвижимости в новостройках обеспечивает следующие преимущества:
  • здания строятся в соответствии с современными архитектурными стандартами с применением энергосберегающих технологий;
  • хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • возможность купить недвижимость по более низкой цене в объекте, который еще строится;продуманная и эргономичная планировка;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.
Покупка вторички также имеет свои достоинства: возможность въехать сразу после приобретения, наличие предложений во всех районах города, гибкое ценообразование благодаря разнообразию предложений и непосредственному контакту с хозяином.

Аренда недвижимости в Киеве

Сайт недвижимости Address.ua предоставляет арендаторам лучшую базу недвижимости в столице и Киевской области. Мы работаем с владельцами жилплощади и риэлторами. Воспользовавшись системой фильтрации, вы легко найдете жилье в любой части Киева в новом или старом здании, с нужным количеством комнат в соответствии со своим бюджетом. Кроме того, база содержит большое количество объявлений о сдаче объектов коммерческого назначения – офисов, складов, помещений под магазины. Предложения содержат фото и подробное описание недвижимости, неактуальные объявления автоматически отфильтровываются.

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • иногородних студентов, которые не хотят или не имеют возможности жить в общежитии;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.
Тем, кто приехал в столицу посмотреть достопримечательности или с коротким рабочим визитом, выгодно арендовать жилье посуточно. Остальные категории предпочитают снимать жилплощадь на долгий срок, заключив арендное соглашение. Наш портал предоставляет хороший выбор апартаментов для краткосрочной и долгосрочной аренды во всех районах.

Продажа недвижимости в Киеве

• хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.

Аренда недвижимости в Киеве

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.