Огляд ринку оренди вторинної нерухомості Києва, лютий 2021 року

18.03.2021

За даними порталу Address.ua, в лютому 2021 року медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва становила 10 дол. США / кв.м.

Ринок оренди у лютому  2021 року показав спад цін на двокімнатні та трикімнатні квартири. Так, в лютому 2021 року медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 10 дол. США / кв.м. що на $ 1  менше, ніж в січні поточного року.

Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир в січні склала 10 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 9 дол. США / кв.м., Трикімнатних квартир - 12 дол. США / кв.м.

аренда 1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за лютий 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (435 023 відвідувань за лютий 2021 року)

Традиційно, як в продажу, так і в оренді, найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1367 дол. США / за об'єкт, або 18 дол. США / за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 605 дол. США / за квартиру ($ 11 /кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 539 дол. США / за об'єкт ($ 10 / кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 293 дол. США / за квартиру, або 6 дол. США / за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у лютому 2021 року була наступною:

аренда 2.png

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 660 дол. США. У Солом'янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 360 до 430 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 258 дол. США / в місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у лютому 2021 р.:

аренда 3.png

Структура пропозиції

У лютому обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 49% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 34%, трикімнатних - 14%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

аренда 4.png

Структура попиту

У лютому 2021р. 40% запитів від охочих зняти квартиру в оренду  доводиться на однокімнатні квартири. 31% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 23% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 6% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

аренда 5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук,  директор City Development Solutions.

"Ринок оренди житлової нерухомості Києва в лютому 2021 року показав незначне зниження медіанної ціни за кв.м., при цьому медіанна ціна оренди квартири збільшилася в Голосіївському районі - на 10%, Деснянському та Оболонському районах середня ставка оренди зросла на 5%. В Подільському і Шевченківському районах ціни знизилися.

Структури попиту та пропозиції аналогічно до попередніх місяців залишаються в достатній мірі збалансованими - основний обсяг пропозиції представлений 1-кімн. квартирами (49%), на цей тип квартир приходиться 40% запитів. Третина попиту і пропозиції припадають на 2-кімн. квартири.

Деякий дисбаланс спостерігається тільки в сегментах 3-кімн. і багатокімнатних квартир - сукупно на них припадає 29% запитів, проте в структурі пропозиції такі квартири займають всього 17%.

З урахуванням помітного перевищення пропозиції над попитом, це не призведе ні до дефіциту пропозиції, ні до зростання цін, проте підвищує шанс швидко здати в оренду трикімнатну або багатокімнатну квартиру за ринковою ціною. У випадку з меншими квартирами здача в оренду займе значно більше часу.

З урахуванням всіх факторів, можна говорити про спроби ринку відіграти позиції, втрачені через карантинні заходи, однак про повне відновлення ринку говорити ще рано".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 28 лютого 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 435 023 (Universal Analitics)

Процесс строительства является первым визуальным результатом работы девелопера и серьезно влияет на его имидж. Однако существует немало важных факторов, от которых зависит репутация застройщика:

• Четкий выбор расположения. Строительство жилого комплекса девелоперами в Киеве не должно приносить неудобства местным жителям квартала.
  • Внимание к будущим жителям новостройки. Стоит учитывать все детали при строительстве дома - планировку, инфраструктуру, вид из окна и т.д.
  • Использование качественных и экологических материалов для создания постройки.
  • Открытая коммуникация с клиентом.
  • Обслуживание объекта недвижимости во время и после строительства.

Застройщики Киева и как выбрать надежную строительную компанию.

Киевские строительные компании переживают о своем статусе, предоставляя клиентам лучшие условия проживания и особые предложения. Купить недвижимость у застройщика можно на выгодных условиях рассрочки или кредитования. Такой способ позволяет приобрести жилье на первичном рынке, не отдавая сразу большую сумму денег.

Часто киевские строительные фирмы предоставляют праздничные и сезонные акции, от которых сложно отказаться. В некоторых случаях на начальных этапах строительства вы можете заказать перепланировку жилья. Так, вы получите желаемую квартиру или дом, которую не придется переделывать самостоятельно.

При покупке жилья у застройщика в Киеве вам предоставляется развитая социальная и торговая инфраструктура района, надежные коммуникации, собственный паркинг, безопасность проживания, юридическая помощь при оформлении сделки и большое пространство для воплощения желаний.

Стоит тщательно подходить к выбору строительной компании, чтобы не попасть на девелопера, строящего дом на протяжении долгих лет.

Выбор строительной организации на сайте address.ua

Портал недвижимости предоставляет широкий каталог строительных компаний. Найти наиболее подходящий вариант можно с помощью актуального описания киевских девелоперов. На сайте вы узнаете о построенных объектах, динамике строительства и специализации каждой фирмы.

Для тщательного подхода к поиску девелопера в Киеве предоставляются следующие характеристики:

• Контактная информация.
  • Описание.
  • Готовые жилые комплексы.
  • Преимущества компании.
  • Награды и звания.

Стоимость жилья в доме от застройщика рассчитывается за один квадратный метр и зависит от многих факторов: района расположения, площади, этажности, планировки, инфраструктуры и состояния придомовой территории.

На портале размещена фактическая и достоверная информация о строительных организациях Киева, которая поможет сделать правильный выбор.

• Использование качественных и экологических материалов для создания постройки.
  • Открытая коммуникация с клиентом.
  • Обслуживание объекта недвижимости во время и после строительства.

Застройщики Киева и как выбрать надежную строительную компанию.

Выбор строительной организации на сайте address.ua

• Контактная информация.
  • Описание.
  • Готовые жилые комплексы.
  • Преимущества компании.
  • Награды и звания.