У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

19.11.2021

За даними порталу Address.ua, медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва, у жовтні 2021 р. зросла на 2,8% в порівнянні з попереднім місяцем, та на 4,8% в порівнянні з аналогічним періодом в 2020 році.

У жовтні 2021р. медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 11 дол. США/кв.м. Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала 12 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 11 дол. США/кв.м., трикімнатних квартир - 10 дол. США/кв.м.

arenda vtorichka oktyabr-1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за жовтень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (360 245  відвідувань за жовтень 2021 року)

Найдорожчим районом Києва для оренди являється Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1134 дол. США за об'єкт, або 16 дол. США за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 898 дол. США за квартиру ($ 13/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 636 дол. США за об'єкт ($ 12/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 354 дол. США за квартиру, або 7 дол. США за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у жовтні 2021 року була наступною:

arenda vtorichka oktyabr-2.png

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 769 дол. США. У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 520 до 540 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 314 дол. США в місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у жовтні 2021 р.:

arenda vtorichka oktyabr-3.png

Структура пропозиції

У жовтні обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 45% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 37%, трикімнатних - 15%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

arenda vtorichka oktyabr-4.png

Структура попиту

У жовтні 2021р. 45% запитів від охочих зняти квартиру в оренду  доводиться на однокімнатні квартири. 34% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 18% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 3% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

arenda vtorichka oktyabr-5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук,  директор City Development Solutions.

"Ринок оренди у жовтні увійшов у період стагнації, який триватиме щонайменше до лютого-березня 2022 року. Рівень медіанних цін практично не змінився – з вересня вартість оренди квадратного метра у Києві зросла на 0,30 дол.

Збалансованість попиту та пропозиції є однією з особливостей ринку оренди Києва. У жовтні сформувався незначний профіцит двокімнатних та дефіцит трикімнатних квартир. 45% попиту та пропозиції – однокімнатні квартир.

З погляду географії зростання медіанної ціни оренди показали Подільський, Шевченківський, Дніпровський та Дарницький райони. Знизились ціни на оренду у Святошинському районі. У найпопулярніших для оренди Печерському та Голосіївському районах рівень цін залишається стабільним.

В умовах, що склалися, очікується зниження активності ринку оренди в період листопада 2021 – січня 2022 року. При цьому слід зазначити, що запровадження карантинних обмежень може спровокувати зниження цін, які інакше залишалися б стабільними".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 31 жовтня 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 360 245  (Universal Analitics)

address.ua - авторитетный украинский портал, через который реализуется жилье Киева и всей Украины. На сайте вы можете купить, продать или арендовать недвижимость. Для того чтобы наши услуги предоставлялись максимально качественно, мы сотрудничаем с известными строительными компаниями, владельцами квартир и риелторами. На портале публикуется актуальная информация об объектах города, изменении стоимости жилья и положении на рынке. Аудитория сайта по недвижимости в Киеве насчитывает 400 000 пользователей.

Продажа недвижимости

На нашем сайте по продаже недвижимости можно реализовать жилищное помещение, офисное здание, торговую площадку, склад, территорию для промышленности или рекреационный объект.

При этом для покупателей киевской недвижимости существует ряд преимуществ:

• здания, выстроенные исходя из новых архитектурных стандартов;
  • идеальное состояние лицевой стороны здания, обновленные коммуникации;
  • доступная стоимость объектов, которые находятся на стадии строительства;
  • эргономичная планировка помещений;
  • ухоженная территория возле дома, наличие парковки.

Продажа и покупка недвижимости вторичного типа тоже имеет определенные достоинства:

• возможность съехать сразу же после покупки;
  • удобное расположение в любом районе города;
  • разумная ценовая политика.

Аренда недвижимости

Благодаря сайту вы можете арендовать хорошую недвижимость в любом населенном пункте области. Для этого мы работаем с владельцами жилья и риелторами. Система фильтров на портале позволяет с легкостью найти подходящую квартиру или дом в любой части столицы. Также сразу можно выбрать возраст здания, нужное количество комнат и стоимость.

База недвижимости состоит из множества объявлений об аренде не только жилищных объектов, но и коммерческих. Каждое предложение сопровождается актуальными фотографиями и подробным описанием.

Зачастую услугой аренды жилья пользуются такие категории людей:

• туристы и командировочные;
  • студенты с других городов;
  • гости столицы, работающие по долгосрочному контракту;
  • киевляне без собственного жилья.

Для приезжих с коротким рабочим или развлекательным визитом предлагается посуточная аренда квартиры или дома. В таком случае не требуется заключение долгосрочного договора аренды.

Портал предлагает различные варианты, отвечающие потребностям пользователей.

Продажа недвижимости

При этом для покупателей киевской недвижимости существует ряд преимуществ:

• здания, выстроенные исходя из новых архитектурных стандартов;
  • идеальное состояние лицевой стороны здания, обновленные коммуникации;
  • доступная стоимость объектов, которые находятся на стадии строительства;
  • эргономичная планировка помещений;
  • ухоженная территория возле дома, наличие парковки.

• возможность съехать сразу же после покупки;
  • удобное расположение в любом районе города;
  • разумная ценовая политика.

Аренда недвижимости

Зачастую услугой аренды жилья пользуются такие категории людей:

• туристы и командировочные;
  • студенты с других городов;
  • гости столицы, работающие по долгосрочному контракту;
  • киевляне без собственного жилья.

Портал предлагает различные варианты, отвечающие потребностям пользователей.