Ціни на ринку оренди стабілізувалися

12.04.2021

За даними порталу Address.ua, в березні 2021 року медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва становила 10 дол. США / кв.м
В I кв. 2021 року медіанна ціна оренди була на 16% нижча, ніж в I кв. 2020 року.

Ринок оренди в першому місяці весни 2021 року був стабільним. Так, в березні медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 10 дол. США / кв.м.  Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир в березні склала 10 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 10 дол. США / кв.м., Трикімнатних квартир - 11 дол. США / кв.м.

vtorichka_arenda_1.png

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за березень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (398 954 відвідувань за березень 2021 року)

Традиційно, в оренді, найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1425 дол. США / за об'єкт, або 19 дол. США / за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 564 дол. США / за квартиру ($ 10 /кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 544 дол. США / за об'єкт ($ 10 / кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 294 дол. США / за квартиру, або 6 дол. США / за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у березні 2021 року була наступною:

vtorichka_arenda_2.png

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 822 дол. США. У Солом'янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 390 до 440 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 285 дол. США / в місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у березні 2021 р.:

vtorichka_arenda_3.png

Структура пропозиції

У березні обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 47% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 35%, трикімнатних - 15%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

vtorichka_arenda_4.png

Структура попиту

У березні 2021р. 42% запитів від охочих зняти квартиру в оренду  доводиться на двокімнатні квартири. 35% потенційних орендарів шукають для оренди однокімнатні квартири, а 16% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 7% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

vtorichka_arenda_5.png

Коментар експерта

Роман Герасимчук,  директор City Development Solutions.

"У березні 2021 року ринок оренди нерухомості був стабільний - намітилося деяке пожвавлення ринку, переважно у верхньому ціновому сегменті, однак учасники ринку оцінюють ситуацію як помірно негативну - загальна кількість угод з оренди квартир і час, необхідний на здачу своєї квартири в оренду залишають бажати кращого.

Цінова ситуація в березні не зазнала значних змін - рівень цін на оренду квартир залишився на рівні лютого 2021 року. На 4% збільшилася медіанна ціна пропозиції квартири в Печерському районі, а в Шевченківському, навпаки, медіанна орендна ставка зменшилася на 7%. Основні зміни торкнулися структури попиту - на 5% (що досить багато для ринку оренди) зменшилася кількість запитів в категорії 1 кімн. квартири, на 7% - на 3-кімн. квартири. У той же час на 11% зріс попит на 2-кімн. квартири, що підтверджує озвучений раніше експертами тренд на збільшення попиту на більш комфортне житло, розраховане на тривале перебування в квартирі, що має на увазі не тільки збільшене житловий простір, але і простір для розміщення робочого місця в умовах локдауна і масового переходу на віддалену роботу.

З урахуванням тривалого локдауна в квітні, за підсумками місяця можна буде очікувати очевидного зниження активності ринку оренди, особливо в бюджетних категоріях, і, як результат, як мінімум короткочасного зниження реальної ціни договорів, що укладаються".

Інформація про дослідження:

Дослідження базується на аналізі наступних даних:

• інформація, яку розміщували користувачі Address.ua з метою продажу або здачі в оренду об'єктів вторинної житлової нерухомості Києва;
• дані розділу «Статистика» про медіанної вартості об'єктів і квадратного метра, методологія аналізу даних ринку житлової нерухомості підтверджена дослідницькою групою Colliers International.

Дані Address.ua зібрані за період c 1 по 31 березня 2021 року. Кількість відвідувань за даний період склало 398 954 (Universal Analitics)

Продажа недвижимости в Киеве

На нашем портале вы можете купить недвижимость в Киеве, выбрав подходящий вариант из самой крупной базы предложений Украины. Через сайт реализуется жилье первичного и вторичного рынка во всех районах. Мы сотрудничаем с ведущими строительными компаниями, риэлторами и владельцами квартир. Address.ua публикует информацию о застройщиках и новых объектах столицы, аналитические обзоры рынка и динамику цен. Аудитория портала составляет 400 тысяч человек.

Покупка объектов недвижимости в новостройках обеспечивает следующие преимущества:
  • здания строятся в соответствии с современными архитектурными стандартами с применением энергосберегающих технологий;
  • хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • возможность купить недвижимость по более низкой цене в объекте, который еще строится;продуманная и эргономичная планировка;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.
Покупка вторички также имеет свои достоинства: возможность въехать сразу после приобретения, наличие предложений во всех районах города, гибкое ценообразование благодаря разнообразию предложений и непосредственному контакту с хозяином.

Аренда недвижимости в Киеве

Сайт недвижимости Address.ua предоставляет арендаторам лучшую базу недвижимости в столице и Киевской области. Мы работаем с владельцами жилплощади и риэлторами. Воспользовавшись системой фильтрации, вы легко найдете жилье в любой части Киева в новом или старом здании, с нужным количеством комнат в соответствии со своим бюджетом. Кроме того, база содержит большое количество объявлений о сдаче объектов коммерческого назначения – офисов, складов, помещений под магазины. Предложения содержат фото и подробное описание недвижимости, неактуальные объявления автоматически отфильтровываются.

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • иногородних студентов, которые не хотят или не имеют возможности жить в общежитии;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.
Тем, кто приехал в столицу посмотреть достопримечательности или с коротким рабочим визитом, выгодно арендовать жилье посуточно. Остальные категории предпочитают снимать жилплощадь на долгий срок, заключив арендное соглашение. Наш портал предоставляет хороший выбор апартаментов для краткосрочной и долгосрочной аренды во всех районах.

Продажа недвижимости в Киеве

• хорошее состояние фасада, новые инженерные коммуникации;
  • благоустроенная придомовая территория, наличие парковки для жильцов.

Аренда недвижимости в Киеве

Аренда недвижимости в Киеве востребована среди следующих категорий граждан:
  • туристов и командировочных;
  • гостей города, которые работают по долгосрочному контракту;
  • киевлян, не имеющих собственного жилья.